Quantcast

Ja estan en funcionament els primers 50 radars d'ús del cinturó de seguretat

A partir d'aquest dilluns 11 de setembre, els conductors espanyols s'enfronten a un nou sistema de control, els radars de control de l'ús de cinturó. Això sí, encara que mig centenar d'aquests dispositius ja estan posats en marxa, de moment, i només durant els 2 pròxims mesos Trànsit només informarà de la infracció i no multarà.

La DGT té previst instal·lar un total de 220 d'aquestes càmeres de control de l'ús dels cinturons de seguretat, i com sol ser habitual, se situaran com altres dispositius en pans informatius o en pals .

Aquests nous radars formen part de les 15 mesures urgents que el passat mes de gener Trànsit anunciava per reduir la sinistralitat a les carreteres. La seva posada en marxa, per cert, coincideix amb una nova campanya especial de vigilància de l'ús de cinturó i dels sistemes de retenció infantils. Trànsit recorda que el cinturó redueix gairebé en un 60% el risc de mort en un accident.

Aquesta setmana del 11 al 17 de set. # CampañaControl # cinturó #casco #sillita Porta'ls ben posats. SALVEN VIDES pic.twitter.com/dUXQPeK0KV

& mdash; Dir. Gral. Trànsit (@DGTes) 10 setembre 2017

< script async src = "// platform.twitter.com/widgets.js" charset = "utf-8">

Fins al 10 de setembre, i segons xifres provisionals de la DGT, 814 persones han mort en accidents de trànsit a les carreteres espanyoles. Només aquest cap de setmana, les carreteres s'han cobrat la vida de 7 persones, entre ells, 2 motoristes i 2 ciclistes.