Quantcast

11.000 alumnes tornen a omplir les aules en l'inici del nou curs escolar

Segons informa Andorra Difusió, la xifra d'alumnes es manté a primària i secundària i creixen els de batxillerat, que aquest any comença el Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà). Pel que fa a l'anglès, però, l'aplicació a les aules encara no arriba.

El curs escolar arrencarà amb un alumnat que es manté estable entorn dels 11.000 alumnes. Per les característiques de la piràmide poblacional, aquest any creixeran els estudiants de batxillerat i hi haurà més dificultats per omplir les classes de maternal. Una evolució que suposarà un increment del pressupost.

Un dels reptes del sistema educatiu andorrà és l´ampliació dels estudis en anglès. El ministeri ha decidit ampliar la formació dels professors i pagar-les íntegrament. No hi ha un calendari, però, perquè l'anglès sigui llengua vehicular a les escoles.

La principal novetat d'aquest curs arribarà amb la introducció del Permsea al batxillerat, que suposarà un canvi important per als estudiants. Aquest moment culmina el procés d'educació dels últims anys, que ha tingut com a objectiu que els alumnes arribin més preparats a la universitat.

El cas de Canillo

Aquest dilluns al matí a les aules es barrejava l'emoció i les llàgrimes, sobretot dels més petits que trepitjaven per primera vegada l'escola. A l'escola andorrana de Canillo, la seva directora, Bàrbara Haytree, es mostrava satisfeta perquè per primer cop en molt temps el curs podia començar amb normalitat, després de tres anys d'obres per fer possible l'ampliació del centre, que es va inaugurar l'any passat. La directora ha remarcat que això ha permès que després de molts anys puguin estar tots els docents i els alumnes en un mateix espai, de manera que ha considerat que és «un dels millors anys tant a nivell d'estructures com d'efectius». Haytree també ha explicat que aquest curs hi ha un increment d'alumnes, amb un total de 179, i que per primera vegada hi haurà dues línies a cada cicle.

Al sistema andorrà, el nou curs ve marcat per la implementació del Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea) al batxillerat, després que ja s'hagi aplicat amb èxit al tercer cicle de primera ensenyança i a segona ensenyança. De cara a l'any vinent, tal com ha avançat Haytree, està previst que la reforma educativa també es comenci a implementar a segon cicle de primera ensenyança.