Quantcast

Després del pas de l'huracà 'Irma', Florida declarada «zona catastròfica»

Després d'arrasar part de Cuba, causant inundacions fins i tot a la capital, l'Havana, l'huracà Irma s'havia desplaçat cap a l'oest, el que, al principi, alliberava Miami dels seus efectes i la seva activitat semblava concentrar-se en en la ciutats de Nàpols, Tampa i, sobretot, St. Petersburg.

Per contra, a les 00.00 hores d'aquest dilluns, l'Oceà Atlàntic havia inundat bona part de l'àrea metropolitana del centre de Miami.

Tot i la menor potència del fenomen, les autoritats seguien recomanant extremar les precaucions.

Rick Scott, governador de Florida, va enviar un missatge a la població: «Shan de prendre aquesta mortífera tempesta seriosament«. A continuació, Donald Trump, president dels Estats Units va anunciar que Florida seria declarada zona catastròfica.

Segons les últimes dades, l'huracà ha baixat a categoria 1 (d'un màxim de 5) i se segueix acostant a la ciutat de Tampa, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans (NHC) dels EUA.

En el seu últim butlletí de les 02:00 hora local (6.00 GMT), aquest organisme ha precisat que Irma es troba a uns 30 quilòmetres de Lakeland ia uns 40 quilòmetres de Tampa, la major ciutat en la badia del mateix nom, on viuen uns quatre milions de persones, tal com asseguren des de El Mundo.

De moment el tifó ha deixat un balanç d'almenys 30 morts, al seu pas pel Carib.