Quantcast

Catalunya celebra la seva Diada en ple compte enrere per al referèndum de l'1-O

Els independentistes confien en traslladar una imatge de força i unió contra l'Estat, en aquesta Diada. Com cada Diada Nacional de Catalunya, les celebracions han arrencat amb l'ofrena de flors al monument de Rafael Casanova en un acte encapçalat pel president Puigdemont.

Precisament ahir a la nit, el president de la Generalitat instava a la mobilització en un missatge institucional, ofert per la TV3. En el seu discurs, Carles Puigdemont reiterava que “és un referèndum legal” i assegurava que només el Parlament pot paralitzar la consulta convocada per al primer d'octubre. Al mateix temps que apuntava que “les urnes on per tot elmundo, pels que volen una Catalunya independent i pels que legítimament. , pel que han fet una crida per omplir els carrers en la manifestació convocada a les 17h de la tarda a Barcelona.

Més enllà dels actes institucionals, a les xarxes també es cola la Diada. El president del Govern, Mariano, ha desitjat un feliç dia als catalans en un tweet, sense entrar en el desafiament secessionista.