Quantcast

Tret de sortida de les activitats esportives i culturals per aquest curs 2017-2018

Un any més, amb motiu de l'inici del nou curs escolar, també es dona el tret de sortida a les activitats esportives i culturals pel curs 2017-2018 del comú d'Escaldes-Engordany, que així ho ha fet saber a través d'un comunicat. Les inscripcions per a les activitats culturals es podran fer durant el mes de setembre, en funció de l'activitat, al Servei de Tràmits del comú. Alguna de les novetats d'enguany és la realització de tallers de reeducació postural dins el món de l'art, que brinden als pintors, músics i altres artistes tècniques per a una correcta salut funcional.

Després de l'èxit de la primera edició, enguany es repeteix 'La Clau: apunts d'art per adults'; una introducció a l'art pensada per a persones no expertes en la matèria en què es pretén compartir els aspectes fonamentals de l'art des de l'experiència. Aquesta temporada també segueixen les xerrades d'art 'Per amor a l'art', un espai obert a tothom que ofereix la possibilitat d'escoltar diferents professionals parlant sobre l'art en un ambient distés. Pel que fa a les activitats culturals dirigides a un públic més joves, enguany es consoliden, entre altres, els Dissabtes de cuina amb quatre sessions al llarg de curs. Aquest any, com a novetat, neixen els Dissabtes de Secrets, on els més joves s'introduiran en el món de la documentació i la investigació per descobrir el passat de la parròquia i del país, gràcies a l'arxiu històric i l'ajuda de l'arxiver.

L'escola de música és, sens dubte, un dels elements més importants d'aquesta oferta. S'imparteixen classes de llenguatge musical, piano i guitarra mitjançant el foment d'un aprenentatge basat en la participació, el dinamisme i l'experimentació. Les activitats que es poden fer al llarg de tota la temporada són les arts plàstiques, balls de saló, coral, dansa en línia, dansa moderna, claqué i taller tèxtil i de vidre. 

Activitats esportives i nova oferta per a joves 
Novament les escoles esportives concentren bona part de la programació esportiva de la parròquia. Els infants a partir de sis anys es poden inscriure a les escoles de tennis, escalada i skate. En aquest cas, les inscripcions es podran fer a partir de l'11 de setembre i el curs s'inicia el dia 18 de setembre. Les inscripcions s'hauran de fer al departament d'Esports (Prat del Roure). Al marge de les escoles, l'oferta esportiva del comú es concentra en el pavelló del Prat Gran i al Prat del Roure on es pot realitzar futbol, futbol sala, bàsquet, vòlei, bàdminton, handbol, patinatge, arts marcials, petanca, skate, escacs i ciclisme.

Aquest any, com a novetat, el llibret d'activitats també inclou un apartat dedicat als joves d'edats compreses entre els 12 i els 30 anys. El departament de Joventut compta amb un ventall d'activitats variades de lleure i oci així com un espai continu d'informació, formació i promoció. A banda de la programació cultural, lúdica i esportiva, l'Espai Jovent ofereix suport i assessorament als joves en els seus estudis, aficions i projectes professionals al llarg de l'any. També s'ofereixen diferents activitats durant les vacances escolars de Tots Sants, Nadal, Carnaval i Pasqua. Les inscripcions es poden dur a terme a L'Espai Jovent, a la recepció del Prat del Roure o bé al servei de tràmits del Comú.