Quantcast

El Dia d'Extremadura se celebra per primer cop a Andorra

L'associació Casa d'Extremadura està duent a terme, al llarg de tot aquest dissabte, diversos actes centrats en la cultura i la gastronomia extremenya per commemorar el Dia d'Extremadura al Principat. Arran de l'aparició de l'associació el passat mes de maig, aquest any és la primera vegada que la comunitat d'aquesta regió pot celebrar el seu dia a Andorra. Actualment hi ha prop de 400 extremenys registrats al país.

D'aquesta manera la festivitat ha començat a dos quarts de dotze del migdia amb la missa a l'església de Sant Esteve. Després de l'acte més protocol·lari, la festa s'ha traslladat a la nova Casa d'Extremadura on a partir de les 12:30 hores s'ha realitzat un aperitiu, malgrat el mal temps. “És un bon moment per donar a conèixer l'associació a tots aquells extremenys que no la coneguin i també per reunir tota la comunitat”, ha ressaltat la presidenta de l'associació Ana Cerezo.

Malgrat que la festa regional d'aquesta comunitat és el 8 de setembre, en motiu de la Verga de Guadalupe, la coincidència amb Meritxell ha fet ajornar la celebració a aquest dissabte. Durant l'aperitiu i en la posterior 'migada' popular, els assistents han pogut gaudir de la millor selecció de vins i embotits amb denominació d'origen extremeny. “Estic emocionat de poder celebrar per primera vegada el Dia d'Extremadura a Andorra i poder estrènyer els lligams amb els andorrans i amb la meva comunitat”, ha explicat el resident extremeny, Germán Herrero. Herrero també ha indicat que està molt content per la recent creació de l'associació.

Els actes de celebració continuaran aquesta tarda a partir de les set, primer amb un taller de tall de pernil i a partir de dos quarts de vuit amb un taller de tast de vins. A les 21 hores es realitzarà un sopar amb productes DO d'Extremadura i un cop acabat, cap a dos quarts d'onze de la nit, es farà un ball de nit.