Quantcast

Més de 40 persones completen la Coronallacs dos mesos després de la seva creació

Des del mes de juliol i fins al 23 d'agost, han finalitzat la ruta Coronallacs un total de 43 persones, el 38% de les 112 persones que han sol·licitat el material per fer la ruta (el mapa i el passaport per segellar a cada refugi). La majoria de les persones que han fet la ruta són de nacionalitat espanyola, amb 24, seguit de 13 de nacionalitat andorrana, 3 de nacionalitat francesa i 3 de nacionalitat noruega.

De les persones que han fet la ruta, s'ha enquestat 25 excursionistes que han puntuat l'estat dels camins en 3,9 sobre 5 i l'estat dels refugis en 4,4 sobre 5. Segons les dades dels primers dos mesos des que es va presentar el traçat, el Govern fa un balanç positiu de la rebuda que ha tingut, de les persones interessades en participar-hi i de la valoració que fan dels camins i els refugis.

Així mateix, representants del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i dels comuns afectats es van reunir per valorar-ne el funcionament i van detectar algunes millores a fer per poder potenciar-la, com per exemple treballar amb els guardes dels quatre refugis (Comapedrosa, Sorteny, Juclà i Illa) per impulsar la ruta.

La Coronallacs permet descobrir els quatre refugis guardats del Principat seguint un itinerari circular. Té un recorregut total de 90 quilòmetres i és ideal per fer nit en refugis i portar poc pes a sobre. També permet gaudir d'espectaculars vistes panoràmiques en tot moment, ja que el seu itinerari és molt aeri. Està dividida en cinc etapes d'entre 13 i 22 quilòmetres cadascuna, amb una mitjana de 18,4 km/dia. Segueix rutes de senderisme de dificultat i durada variables, i es pernocta en els quatre refugis guardats d'alta muntanya del Principat. La sortida urbana es fa des d'Escaldes-Engordany, i l'itinerari passa per Encamp, Canillo, Ordino i la Massana abans de tornar al punt de partida.