Quantcast

VISITA REBELO.- «Amb la vostra suor i dedicació heu contribuït a què Andorra sigui rica i poderosa»

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha estat ovacionat aquest divendres a la tarda al Prat del Roure després de dedicar unes paraules de reconeixement envers la comunitat de residents portuguesos al país, que ascendeix a les gairebé 11.000 persones. Rebelo ha volgut destacar la seva importància a Andorra assegurant que amb el seu treball, suor i dedicació han contribuït a fer Andorra rica i poderosa. En aquest sentit, ha afegit que «treballem a fora amb sang portuguesa per construir una Andorra millor», i ha reconegut que no és fàcil viure lluny de casa i del territori on neixes, tot destacant que també els seus cinc nets viuen fora de Portugal. 

Rebelo de Sousa també ha volgut explicar als seus compatriotes l'esforç que està fent Portugal per recuperar l'economia, els llocs de treball, per superar la crisi i fer créixer la justícia social. També ha remarcat la fraternitat entre Portugal i Andorra, tot reiterant el seu suport a la candidatura andorrana per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020 i a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, també s'ha dirigit a la multitud, tot i que ha fet broma assegurant que al costat del president de Portugal ell era «un aficionat». Martí s'ha sumat al reconeixement de l'Andorra plural, destacant que el país s'ha forjat gràcies a l'ajuda de moltes nacionalitats. En aquest sentit ha destacat la visita simbòlica que va fer, per primer cop un cap de l'executiu, a Ponte de Lima i Viana do Castelo, les localitats d'origen de molts residents portuguesos a Andorra, i ha agraït a la comunitat portuguesa tot el que ha aportat a Andorra des dels anys vuitanta. Així, ha volgut remarcar, en un moment en què «es discuteix tant d'immigració» el paper d'Andorra com a país d'acollida.

Després de saludar i fer-se fotografies amb una multitud de persones, el president de Portugal, que ha estat rebut pels cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, s'ha acostat als estands on s'havien instal·lat les diferents associacions de residents portuguesos, com el Club d'Empresaris Portuguesos d'Andorra (CEPA), la Casa de Portugal, l'Associació Alto Minho o la Penya Encarnada. Els seus membres li han fet obsequis, li han ofert menjar i beure típic de Portugal i han mostrat el seu agraïment per la visita que ha fet al Principat.