Quantcast

El Govern i la Fiscalia prenen noves mesures per frenar els independentistes

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que el Consell de Ministres ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la llei de transitorietat i fundacional de la república, aprovada de matinada pel Parlament de Catalunya.

Així mateix ha reiterat el mateix missatge llançat per Mariano Rajoy en les últimes hores: "No hi haurà referèndum perquè ningú pot privar els espanyols del dret a decidir el seu futur. Farem el que sigui necessari. la Constitució no permet votacions com la de l'1-O ", assegurava Méndez de Vigo.

El portaveu de l'Executiu ha qualificat d ' "actitud radical" el que s'ha vist aquests dies a Catalunya i ha insistit que "la majoria independentista va conculcar la llei i, si es conculca la llei, no hi ha democràcia ". Iñigo Méndez de Vigo ha acusat a l'Executiu català d'eliminar el pluralisme.

& # 128.308; #DIRECTO Iñigo Méndez de Vigo compareix després de la reunió de l'executiu a la Moncloa https://t.co/ziW9vyWeAO pic.twitter.com/69Ptq11hvR

& mdash; RTVE (@rtve) 8 setembre 2017

Mentrestant, la Fiscalia ha ordenat als responsables de la Guàrdia Civil , Policia Nacional i Mossos d'Esquadra obrir un atestat i intervenir qualsevol objecte de delicte "davant de qualsevol actuació d'autoritats, funcionaris públics o de particulars en connivència amb els anteriors, dirigida a l'organització del referèndum".

la Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat la querella contra Carles Puigdemont i els membres del seu Govern per la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre. A excusa al president de la Generalitat i als seus consellers de prevaricació i desobediència per no haver fet cas a la prohibició del Tribunal Constitucional de no permetre actes propis de l'independentisme.

La Fiscalia de Tarragona investiga una impremta de Constantí, arran d'un atestat de la Guàrdia Civil, per si aquesta empresa estigués produint material per al referèndum.