Quantcast

Serà així el nostre funeral? Descobreix els nous capellans robotitzats

Al Japó és corrent conviure amb Robots. És habitual trobar aquests androides ocupant diferents comesos.

Hi ha robots que serveixen per fer companyia a l'amic, altres realitzen funcions de major responsabilitat com tenir cura de gent gran, fins i tot es pot compartir llit amb ells; n'hi ha destinats a satisfer necessitats sexuals.

Ara un nou model, creat per l'empresa Soft Bank Pepper, ha sortit a la venda. El seu nom és 'Pepper' (Pebre) i la seva comesa, el de servir com a sacerdot budista per oferir funerals.

El nou codi desenvolupat per la companyia tecnològica, permetrà a l'autòmat cantar sutres (típics discursos budistes) alhora que toca un tambor.

La creació suposa una alternativa més barata que la de contractar els serveis d'un sacerdot humà.

'Pepper' va ser presentat a la Life Ending Industry Expo, celebrada dimecres a Tòquio. Es tracta d'una fira la temàtica de la qual versa sobre la indústria funerària.

El cost mitjà d'un funeral al Japó supera els 20.000 euros, dels quals uns 2.000 se'ls embutxaca el sacerdot. Amb els nous robots el cost total rondarà els 400 euros.

Els propietaris de les funeràries tenen l'opció de cobrir a l'androide amb una túnica típica dels monjos budistes per imprimir encara més versemblança a l'acte, fins i tot es retransmetrà la cerimònia en streaming per a tots aquells que no poden estar presents en la mateixa.

'Pebre' encara ha d'estar contractat per un ésser humà per poder dur a terme un funeral amb èxit, però a poc a poc els robots es van 'colant' a la majoria de les facetes de la nostra vida.