Quantcast

L'Estat suspèn de manera oficial la convocatòria de referèndum a Catalunya

Tota la maquinària de l'Estat treballa per bloquejar el desafiament secessionista, i ho fa des de tots els fronts. Aquest matí el BOE ha publicat l'admissió a tràmit per part del Constitucional dels recursos presentats per l'executiu de Mariano Rajoy per impugnar el referèndum a Catalunya, i les normes que el Parlament havia elaborat per al seu desenvolupament, fet que suposa la suspensió automàtica de la seva celebració.

al llarg de 4 textos, al BOE assenyala a més les persones a les que serà notificada aquesta suspensió, que va acompanyada d'advertències de "iniciar, tramitar, informar o dictar, en l'àmbit de les respectives competències, acord o cap actuació que permeti la preparació i / o la celebració del referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya regulat en el Decret objecte de la present impugnació, d'advertir de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal , en què poguessin incórrer en cas de no atendre aquest requeriment ".

d'altra banda, està previst que el Consell d'Estat traslladi al Govern un dictar amine preceptiu sobre la inconstitucionalitat de la Llei de Transitorietat Jurídica, més coneguda com a llei de desconnexió i que el Parlament aprovava en la matinada d'aquest divendres.