Quantcast

Almenys 14 persones han mort per "Irma" al Carib mentre avança cap a Florida

El Centre Nacional d'Huracans dels EUA assegura que "Irma" ha perdut una mica de força, en el seu pas per les illes Bahames, tot i que es manté en categoria 5 i amb vents sostinguts de 260 quilòmetres per hora.

Segons els experts, la trajectòria mostra el seu avanç per les illes Turks i Caicos, cap al sud-est de les Bahames, per continuar pel nord de la costa cubana aquest dissabte i després, tot apunta que l'ull de destrucció de "Irma" arribarà Florida cap a última hora de diumenge.

@ FLGuard is READY and Prepared for #HurricaneIrma . Our Soldiers & Airmen are here in your times of need. #FLNGAlwaysThere #WeWorkforYou pic.twitter.com/1llXNFaOHO

& mdash; FloridaNationalGuard (@FLGuard) 7 setembre 2017

El Governador de Florida, Rick Scott, ha urgit a abandonar les zones d'evacuació i ha subratllat que "Irma" és pitjor que "Andrew" en 1992.

I'ma traveling to communities across FL to discuss #HurricaneIrma preparedness. Next stop: Jacksonville EOC to provide an update at 2:45 pm. pic.twitter.com/km86OiG4u8

& mdash; Rick Scott (@FLGovScott) 7 setembre 2017

les autoritats van ordenar les primeres evacuacions a Miami el dimecres, ia hores d'ara ja afecten 650.000 persones. No en va, les mesures d'emergència són extremes, atès que la regió es troba al arran de mar i ha ordenat. Segons ha publicat el diari Miami Herald , en el pitjor dels escenaris les inundacions podrien arribar fins als 3 metres d'altura sobre el nivell del sòl.

Però l'amenaça de "Irma" també arriba a l'estat meridional de Geòrgia, que en les últimes hores ha decretat el desplegament de 5.000 efectius de la guàrdia Nacional i l'evacuació de Savannah i altres zones costaneres.

a Cuba, mentrestant, s'ha decretat l'estat d'alarma en tota la meitat oriental de l'illa, i unes 700.000 persones ja han estat evacuades de les seves llars. Està previst que aquesta nit vents de entre60 i 120 km / h assotin la zona.

De moment, els efectes del cicló, que ha estat qualificat com el pitjor de l'Atlàntic en un segle, s'ha cobrat la vida de 14 persones a les Antilles Menors i Puerto Rico i els danys materials encara són impossibles de xifrar.