Quantcast

Vives rep al president de Portugal

L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en la seva condició de copríncep d'Andorra, ha rebut aquest dijous al vespre al president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa. La trobada s'ha emmarcat en la visita que ha realitzat la màxima autoritat portuguesa al Principat d'Andorra el dijous i el divendres passats. Durant la visita al Palau Episcopal, Rebelo de Sousa ha mantingut una breu trobada amb Vives.

Posteriorment ha tingut lloc la recepció als membres de les comitives portuguesa i andorrana, un sopar i un intercanvi d'obsequis. Durant el sopar, Vives ha fet referència als estrets lligams entre els pobles andorrà i portuguès i ha volgut tenir un record per les víctimes de les darreres catàstrofes naturals que ha patit el país lusità.

Unes paraules que el president portuguès, en el seu discurs, ha volgut agraïr.

Abans de visitar el Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, Rebelo de Sousa ha conegut la Casa de la Vall, on s'ha trobat amb els síndics generals d'Andorra, ha fet una passejada pels carrers d'Andorra la Vella, on s'ha fotografiat i ha saludat a les desenes de residents portuguesos que l'han anat a veure i, posteriorment, s'ha reunit amb el cap de Govern, Toni Martí. Entre d'altres qüestions, en la trobada els dos mandataris s'han compromès a revisar els convenis de Seguretat Social i Educació. A més, Rebelo de Sousa ha garantit que amb l'aplicació del conveni de no doble imposició entre tots dos països desapareixerà la retenció del 10% a les pensions. Aquest divendres, el president també ha assistit als actes de la Diada de Meritxell, i ha fet una trobada amb residents portuguesos.

Parlen al vídeo: JOAN-ENRIC VIVES, ARQUEBISBE D'URGELL I COPRÍNCEP D'ANDORRA – MARCELO REBELO DE SOUSA, PRESIDENT DE PORTUGAL