Quantcast

La Cerdanya, 8 de setembre 2017: PUIGCERDÀ CELEBRA LA FESTA DE LA SEVA PATRONA

Puigcerdà ha celebrat aquest divendres 8 de setembre la Festa de la seva patrona, la Mare de Déu de la Sagristia, una celebració que té més de 300 anys. Durant tot el dia s’han programat diferents actes, com ara una cercavila pels carrers del nucli urbà amb les dues colles geganteres de la vila, que han estat acompanyades de molts veïns. També ha tingut lloc la tradicional missa solemne a l’església de Sant Domènec o una audició de sardanes. A diferència de la Festa de l’Estany que aplega molta gent de la comarca i també molts visitants, la festa de la Sagristia és de caire local.

A banda de la missa solemne, un dels actes principals ha tornat a ser la processó de la tarda i l'ofrena floral a l’església. El castell de focs d’artifici de la nit al campanar ha tancat els actes de la festa que, juntament amb la Diada de Catalunya, acostuma a posar punt i final a les celebracions de l’estiu.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ