Quantcast

El Parlament de Catalunya manté el seu pols i aprova la Llei de desconnexió

Després d'una segona jornada d'intens i aspre debat, de nou, els 71 vots de Junts pel Si i la CUP han aconseguit tirar endavant la llei de ruptura amb l'Estat, en una votació en la qual s'han tornat a absentar Ciutadans , PSC i PPC, després d'haver intentat postergar-el màxim temps possible, ie la qual es comptabilitzaven els 10 vots en contra de Catalunya Sí que és Pot.

Sota aquest paraigua, el Parlament català ha aprovat la Llei de Transitorietat Jurídica, que està cridada a convertir-se en la "norma suprema de l'ordenament jurídic català" en un hipotètic estat independent, i mentre no s'aprovés una constitució. Això sí, el mateix text recull que només entrarà en vigor si se celebra referèndum de l'1 d'octubre.

El guió que anava a marcar la sessió del Parlament, era fàcil d'endevinar, perquè els secessionistes anaven a utilitzar una estratègia similar a la que havien posat en joc un dia abans per "colar" la tramitació i votació de la Llei de Referèndum al Parlament, amb la complicitat de la presidenta de la Cambra, Carmen Forcadell.

Finalment, la votació es produïa només hores després que el Tribunal Constitucional suspengués de forma cautelar la convocatòria de referèndum per a l'1 d'octubre.