Quantcast

El Tribunal Constitucional suspèn la llei del Referèndum

Després de diverses hores de deliberació, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès de manera cautelar la Llei del Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya, i els decrets signats pel Govern de Puigdemont per a la celebració de la consulta d'independència del proper 1 d'octubre. D'aquesta manera es suspenen, de manera cautelar, els acords.

Els dotze magistrats del TC, reunits en un ple extraordinari, admeten a tràmit els quatre recursos presentats pel Govern : El contrari a l'admissió a tràmit de la norma; els que rebutjaven reconsiderar aquesta admissió; els que van introduir el debat i votació l'ordre del dia del Ple del 6 de setembre, i els que van permetre suprimir els tràmits essencials del procediment parlamentari i tots els actes subsegüents. El Constitucional adverteix al Govern i als alcaldes que el seu deure és impedir la celebració i admet l'incident en el tràmit de la llei de transitorietat. En total percep a 70 alts càrrecs de la Generalitat ja 947 alcaldes.

Al matí, el Constitucional va rebutjar de ple la recusació presentada per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, contra els 12 magistrats que integren aquest òrgan, als qui considerava "contaminats" per decidir sobre l'aplicació de mesures.

L'únic punt en què no s'ha acordat el requerit pel Govern ha estat la petició d'una nova deducció de testimoni contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès la tramitació de la llei de transitoridad. Un cop aprovada pel Parlament, tornarà a ser objecte d'impugnació per l'Executiu.