Quantcast

El TC i la Fiscalia General de l'Estat passen a l'acció contra el referèndum català

El ple del Tribunal Constitucional ha admès aquest matí a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat pel Govern, i aquesta tarda estudiarà els recursos que el Consell de Ministres ha aprovat registrar contra la llei i la convocatòria del referèndum de l'1 de octubre.

l'Alt Tribunal, ha rebutjat la recusació presentada per la presidenta de la cambra catalana, Carmen Forcadell, contra 12 magistrats del Constitucional.

Mentrestant, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha comparegut per anunciar la presentació d'una querella criminal contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la resta dels membres de l'executiu català, per signar el decret de convocatòria del referèndum. Una mesura a la qual se suma la querella anunciada ahir contra els membres de la Mesa del Parlament que van permetre la tramitació de la proposició de llei il·legal.

A més, Maza ha assenyalat que ha ordenat a la policia judicial que "intervingui els efectes instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal".

També, el Consell d'Estat s'ha pronunciat per unanimitat a favor dels recursos presentats per l'Executiu per impugnar la Llei de Referèndum a Catalunya, en l'informe preceptiu sol·licitat amb urgència pel Govern.