Quantcast

Mariano Rajoy, després del Consell de Ministres: "No hi haurà referèndum d'autodeterminació a Catalunya"

El president del Govern, Mariano Rajoy, després de la reunió extraordinària del Consell de Ministres convocada per analitzar els últims esdeveniments relacionats amb el referèndum català, ha anunciat que ha donat instruccions per presentar "un recurs d'inconstitucionalitat per la llei de referèndum de Catalunya i per al decret de convocatòria per a l'1 d'octubre ". El Govern ha sol·licitat la nul·litat d'aquestes normes mentre es resol el recurs.

Rajoy ha assegurat que han sol·licitat al Tribunal Constitucional que notifiqui la suspensió a tots els càrrecs de la Generalitat implicats en l'organització del referèndum.

El líder de l'executiu s'ha mostrat convençut que cal " fer complir la llei. Espanya és des de fa 40 anys un país que viu en pau i amb unes normes comunes que ningú ens va imposar. el Govern defensa amb la seva actuació l'imperi de la llei. Davant d'aquesta voluntat democràtica no hi ha cap poder que pugui menyscabar-ni fer una llei alternativa. la nostra responsabilitat i la de qualsevol govern del món és fer complir la llei " .

Rajoy, que ha comparegut després d'una intensa matí en què també s'ha reunit amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha afegit rotundament que "no hi haurà referèndum de autodeterminació "a Catalunya, i ha afegit que" el que va passar ahir suposa un acte de desobediència, barroer, a les nostres institucions democràtiques i el Govern ha de defensar les mateixes. Tots estem obligats a complir les resolucions del Tribunal Constitucional " .

"A Espanya es pot ser independentista, el que no es pot fer, i no es farà mentre jo sigui president del Govern, serà passar per sobre de les lleis ", ha dit Rajoy. "Demano als funcionaris que estiguin tranquils. Ningú els pot obligar a fer alguna cosa il·legal".

El president ha demanat als responsables de la Generalitat que "no segueixin avançant en aquest procés tan excloent. No forcin la voluntat de la gent. No han aconseguit imposar el seu projecte. No segueixin per aquest camí. No liquidin les institucions ".

Rajoy ha conclòs assegurant que" sóc molt conscient de les meves obligacions i de la gravetat del moment. Sé el que s'espera de mi . No permetré ara que es liquidi de cop el nostre model de convivència. faré tot el necessari per evitar-ho, sense renunciar a res ".

ha fet aquestes declaracions després de reunir el Consell de Ministres de forma extraordinària

El Consell de Ministres adopta mesures per protegir els drets de tots els espanyols i el compliment de la llei a Catalunya #CMin pic.twitter.com/Cgh2 ASveKH

& mdash; Mariano Rajoy Brey (@marianorajoy) 7 setembre 2017