Quantcast

«Irma» avança cap a Cuba i Floridai arrasa les illes del carib

L'ull de l'huracà s'allunya de Puerto Rico, on un milió de persones s'han quedat sense llum i 2.800 s'han hagut de refugiar en albergs. Ara, segons el Centre Nacional d'Huracans dels EUA, Irma s'acosta a l'Espanyola, l'illa que comparteixen República Dominicana i Haití i que es troba en màxima alerta i tot apunta que aquesta nit arribarà a les Bahames.

A Puerto Plata han començat les pluges, on es preparen per a l'arribada de Irma en les pròximes hores i han posat en marxa protocols de seguretat per als complexos hotelers, també per als de Punta Cana.

No en va, fins al moment els efectes de l'huracà són catastròfics , ja que s'ha cobrat la vida de 6 persones a l'illa francesa de Sant Martí, un a Puerto Rico, i un a Barbuda. En aquesta última petita illa, el 95% de les infraestructures han quedat destruïdes, el 60% dels seus habitants s'han quedat sense llar i pràcticament resulta impossible d'habitar.

També Cuba i Haití es preparen per rebre el cicló ia Florida s'intensifiquen les evacuacions de les zones costaneres del sud. Només a Miami està prevista l'evacuació de 100.00 persones.

Nacions Unides calcula que afectarà 37 milions de persones.