Quantcast

L'Estat respon avui al desafiament independentista català després de l'aprovació de la llei del Referèndum

El Ple del Tribunal Constitucional admetrà previsiblement avui la petició del Govern d'Espanya que declari nuls els acords que permetien aquest dimecres l'aprovació al Parlament català de la llei de referèndum, el que implicarà la suspensió automàtica de la llei.

La resposta de l'Alt Tribunal haurà d'esperar això sí, al fet que l'executiu interposi el recurs, en què demanarà la seva impugnació i que no podrà presentar fins a rebre el dictamen del Consell d'Estat perquè és preceptiu.

El president, Mariano Rajoy, sol·licitava l'informe urgent ahir a la nit, just després que la Cambra catalana aprovés la llei amb el suport de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP i l'absència de els diputats de Ciutadans, el PSC i el PPC, que van abandonar la sala abans de la votació. Una vegada que el Consell d'Estat li remeti l'informe avui, es convocarà el Consell de ministres extraordinari per impugnar la llei.

No obstant això, el desafiament secessionista es colarà al ple del Constitucional des del primer moment. L'executiu va registrar ahir un incident d'execució de sentència per urgir el tribunal a anul·lar els acords que van permetre ahir al Parlament català l'aprovació de la Llei de Referèndum ja deduir testimoni als cinc membres de la Mesa que han permès la tramitació de la llei del Referèndum.