Quantcast

La Generalitat publica el web i l'espot amb què anima a votar al referèndum

El Govern de Carles Puigdemont ha publicat un nou anunci publicitari que anima els catalans a exercir el seu dret a participar en el referèndum convocat per a l'1 d'octubre.

A l'espot es veu una imatge de les vies de tren que es bifurquen.

«Vas néixer amb la capacitat de decidir, ¿renunciarás a ella ?. Ara, més que mai, el futur de Catalunya és a les teves mans. Participa en ell. L'1 d'octubre, referèndum».

Al mateix temps, la Generalitat ha activat un web (www.elreferendum.cat) en la qual s'ofereix informació sobre el procés de votació.

  Ala pàgina es publica un manifest en el qual es recorda que en 2012 el president Artur Mas va convocar eleccions amb» la promesa de aplicar el Dret d'autodeterminació «durant la legislatura. Afegeixen que el Parlament va obtenir una majoria de dos terços per a la consulta sobre la independència però, quatre anys més tard, «el poble català no ha estat cridat a votar de manera decisiva.

A la web s'assegura que la via pactada amb l'Estat «s'ha mostrat estèril», i que la celebració del referèndum «és important més enllà del resultat.

El portal, disponible en català, castellà, anglès i aranès, ofereix informació sobre les normes del referèndum, la campanya electoral, la forma de votar o la integració de les taules. Així mateix facilita la possibilitat de registrar-se per ser voluntari del plebiscit.