Quantcast

L'Huracà Irma amenaça Puerto Rico amb categoria 5

L'huracà Irma, el quart de la temporada, s'enforteix i s'estén a través de les illes del nord del Carib. Segons el Centre Nacional d'Huracans dels EUA, a Miami, l'ull d'Irma, que es manté en categoria 5, la de màxim nivell, avança amb vents sostinguts d'uns 295 quilòmetres per hora), i aquest matí ha creuat l'illa de Barbuda , a l'est de Puerto Rico. i es dirigeix ??cap a Sant Martí.

Huracà Irma primers efectes en illa & # 127.796; vídeo full> https://t.co/rLaBpF3GWj follow for more. #HuracanIrma #HurricaineIrma #IrmaHurricane pic.twitter.com/GwGfyyGyFV

& mdash; pol castell (@polocaastillo) 6 setembre 2017

el cicló es mou pel nord de les Antilles Menors i els experts esperen que aquesta nit abast Puerto Rico on s'ha declarat l'estat d'emergència al costat de Florida i les Illes Verges.

el governador porto-riqueny, Ricardo Roselló, ha declarat que l'amenaça que representa Irma "no és comparable a cap altre sistema climàtic en tota la història" de l'illa. Mentrestant, a les Bahames, el govern ha evacuat juny illes, davant el risc que pateixin una tempesta catastròfica.

A República Dominicana s'han suspès els vols a l'espera de l'huracà, i el govern ha activat els plans de contingència de totes les institucions del país i ha posat en marxa evacuacions preventives davant l'amenaça que constitueix Irma.

En aquest marc, les autoritats han advertit a la població que busqui protecció i s'aprovisionin.