Quantcast

"A somiar amb un altre Mundial, però amb unitat i il·lusió"

Tan sols ens ha estat suficient un any per tornar a veure el millor futbol que practica la selecció espanyola. Aquella eliminació davant Itàlia en l'última Eurocopa, juntament amb l'actuació al Mundial del Brasil, que va ser tot un despropòsit, va suposar un punt d'inflexió perquè el combinat nacional prengués aire i inaugurés un nou cicle.

Aquest famós cicle que passa pel relleu generacional que Vicente del Bosque no va saber introduir de manera gradual, i que Julen Lopetegui sí que està sabent fer amb solvència. Els futbolistes que van marcar una època en l'etapa del tècnic salmantí han estat substituïts per joves futbolistes que estan destinats a escriure el futur del futbol espanyol amb lletres d'or. És el cas de jugadors com Saül, Asensio o Deulofeu, que van assentant-se a poc a poc amb la gent gran, sumant-se així a l'anterior generació de futbolistes de la Sub21 liderada per Thiago, Carvajal, Koke, Morata, Bartra i fins i tot David de Gea, que ja és un fix a la porteria des de 2016.

Tots ells aporten ja, amb qualitat, el seu granet de sorra a la columna vertebral de la millor Selecció Espanyola de la història. Des de les cases d'apostes i molts altres no aposten per Espanya com a favorita al Mundial de Rússia, i sí que ho fan amb seleccions com el Brasil, Alemanya o França, però, ¿De veritat Espanya té equip per guanyar el seu segon Mundial o ha envejar a les principals favorites?

Des del punt de vista de l'arribada de Julen Lopetegui, cal dir-los a totes aquestes persones que la nostra selecció no ha perdut cap partit. Tant en partits amistosos com en partits oficials, Espanya ha mostrat la seva millor nivell futbolístic i ha estat a l'altura dels millors en partits d'envergadura com davant Itàlia o en el debut de l'actual seleccionador contra Bèlgica. L'exhibició davant una de les favorites França a Saint Denis en l'amistós de Març suma motius per confiar en aquesta selecció.

Gràcies a aquest relleu generacional ia l'arribada de Lopetegui, Espanya torna a ser una selecció imprevisible i amb múltiples variables tàctiques per sorprendre els rivals. El tiki-taka torna a ser eficient, i la pressió i recuperació després de pèrdua, oblidats durant aquests últims anys, torna a ser una realitat. Aquesta selecció té gol, té el forrellat trobat a la porteria amb De Gea sota pals. Asensio i Isco són la sensació del moment. Els joves van adquirint experiència. Els més veterans assumeixen el lideratge i el grup està més unit que mai. I falten jugadors que no han pogut estar per diverses circumstàncies però que són fixos com Diego Costa o Vitolo.

Aquesta Espanya, tot i que molts no la vulguin considerar de favorita, SÍ té raons per il·lusionar i convèncer per fer un gran paper en aquest Mundial, i fins i tot, per guanyar-lo. És cert que el Brasil s'ha reinventat, França té una generació de futbolistes que acaparen els focus i estan cridats a fer història per a la pròxima dècada; i Alemanya combina d'allò més bé la veterania amb la joventut, però Espanya està al mateix nivell.

Altres seleccions com Argentina, que té a les seves files al millor futbolista del món, a Dybala, a Di María o Agüero ho tenen molt cru per classificar-se. Holanda està sota mínims, Itàlia està per sota de les seves possibilitats, mentre que Xile, actual campiona d'Amèrica, està sota mínims i Portugal, actual campió d'Europa, no ha acabat de donar l'estirada.

Confiança, il·lusió, i esperança és el que hauria de tenir l'afició espanyola amb la selecció, i no xiular als jugadors, siguin Piqué o qualsevol. Els xiulets trenquen la unió que s'ha creat al vestidor, i l'únic que provoca és desconfiança, desil·lusió i malestar, que és l'últim que vol aquest equip. Per a una vegada que tenim de nou un equip de garanties per competir per un altre Mundial, no anem a fastiguejar tota l'obra creada fins ara.