Quantcast

Gràfic: Aquestes són les millors universitats a Espanya segons el World University Rànquing

Espanya segueix tenint una assignatura pendent amb l'educació superior. Encara que alguns dels seus centres educatius comencen a fer-se un lloc en el panorama internacional, les seves universitats encara no aconsegueixen ser reconegudes entre les millors món.

Així, per exemple, en el 'Times Higher Education World University Rankings 2018', recentment publicat, no apareix un centre nacional fins al lloc número 140, que ocupa la Universitat Pompeu Fabra. Els següents centres espanyols són l'Autònoma de Barcelona, ??en la posició número 147, i la Universitat de Barcelona, ??a la franja de la classificació compresa entre la 201 i 250.

A diferència d'altres estudis comparatius de centres universitaris, 'Times Higher Education World University Rankings 2018', encapçalat aquest any per la Universitat d'Oxford seguida de la de Cambridge (ambdues britàniques), inclou el percentatge d'estudiants estrangers sobre el total. En aquest camp, crida l'atenció la baixa taxa dels centres espanyols, que en el millor dels casos, no superen el 21%, com a la Universitat País Basc.

gràfic: Statista