Quantcast

Va arribar el dia "D" per a la convocatòria del Referèndum il·legal de l'1 d'octubre a Catalunya

Els independentistes catalans avancen en el seu desafiament secessionista. En ple compte enrere per a la celebració d'aquest Referèndum il·legal de l'1 d'octubre, el Parlament va tirar endavant la Llei del Referèndum i de Transitorietat jurídica i una vegada que sigui aprovada a la Cambra catalana, la norma es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i el Govern signarà el decret de convocatòria de la Consulta il·legal.

Hores abans, en una roda de premsa de la CUP, la diputada Anna Gabriel, ha advertit que la presumible suspensió d'aquestes lleis de desconnexió pel govern central, no pot ser una "excusa per a res", sinó que ha de servir de "alè i motor" per avançar cap a la independència.

el president del Govern, Mariano Rajoy, ja ha advertit que l'executiu respondrà a l'desafiament independentista quan es consumeixen nous passos per a la convocatòria il·legal del Referèndum de l'1 d'octubre. En aquest marc, els membres de l'executiu estan advertits que avui mateix podrien ser convocats a un Consell de Ministres extraordinari, per impugnar davant el Constitucional les decisions rupturistes que s'adoptin des del govern de la Generalitat.

El Tribunal Constitucional es reuneix aquest dimecres en sessió ordinària i, tot i que, en l'ordre del dia, no hi ha la qüestió catalana, estan preparats per actuar.