Quantcast

La Cerdanya, 6 de setembre 2017: GUILS MILLORA EL CAMÍ D'IRAVALS

L'Ajuntament de Guils de Cerdanya ha portat a terme recentment una actuació de millora del camí d’Iravals, que connecta el nucli de Saneja amb el d’aquesta població de La Tor de Querol, a l’Alta Cerdanya. Aquest camí es trobava en mal estat des de fa anys i el consistori ha cregut convenient condicionar-lo, ja que es tracta d’un lloc agradable on poder passejar o anar en bicicleta.

L’ajuntament ha destinat 40.000 euros en la millora del camí. Una de les primeres actuacions ha estat la reparació del reg de Sant Pere que recull les aigües sobreres del nucli de Sant Pere de Sedret. Les nombroses pèrdues i fuites que el conducte tenia al llarg del seu recorregut feia que l'aigua s’acumulés al camí i el fes malbé. Un cop solucionat aquest problema, la segona fase ha consistit en desbrossar els 400 metres del camí que són dins el municipi de Guils i anivellar tot aquest tram.

El camí d’Iravals és una via emblemàtica de Guils, molt utilitzat en altres èpoques, tant per veïns francesos com catalans, ja que la drecera permet travessar la frontera per aquest indret. El seu recorregut és d'1,5 quilòmetres.

Parlen al vídeo: VICENÇ DE MOXÓ, ALCALDE EN FUNCIONS GUILS CERDANYA