Quantcast

PRÈVIA. Espanya-Croàcia: A sentenciar el liderat en el partit número mil

Partit transcendental el que disputarà la selecció espanyola contra Croàcia a la tarda d'avui per assegurar-se el liderat del Grup C d'aquest Eurobasket que s'està disputant a Romania. Serà el partit número 1.000 en la història de la nostra selecció, el 597 oficial, estant a tres partits dels 600 oficials com combinat nacional.

Espanya arriba a aquesta trobada amb un nivell de joc immillorable i amb un basketaverage de més de 80 punts, després de les victòries voluminoses davant República Txeca, Romania ahir i en el debut davant Montenegro. En el partit davant els amfitrions, els habituals germans Gasol, Ricky Rubio o San Emeterio no van ser de la partida i els va reservar Sergio Scariolo per aquesta trobada, apostant fort pels germans Hernangómez, Pierre Oriola, i altres com Guillem Vives i Joan Sastre.

Croàcia, rival d'Espanya, se sent inferior quant a potencial, però té jugadors de sobres per ser l'equip revelació del torneig tot i que estan de baixa Ante Tomic i Mario Hezonja. Marko Popovic, del Fuenlabrada, Dario Saric i Bojan Bogdanovic són els principals líders d'aquesta selecció croata, que malgrat no tenir a Llull davant, consideren que Espanya està molt per sobre de les seves possibilitats.

Pau Gasol tindrà en aquesta trobada l'oportunitat de superar el rècord de Tony Parker com a màxim anotador de la història de l'Eurobasket. Com hem avisat amb anterioritat, serà vital la victòria per assegurar-nos el liderat del grup i tenir un rival més o menys assequible de cara als quarts de final.