Quantcast

La princesa Mako renúncia a la seva condició i estatus real per Amor

La princesa Mako ha confessat sentir una "gran alegria" pel seu compromís de casament amb Kei Komuro, 1 excompany d'Universitat, tot i ser conscient que perdrà el seu rang, una vegada que se celebri el matrimoni.

La notícia ha tornat a aixecar la polèmica, ja que el fet que la princesa hagi de perdre el seu rang, i el seu lloc en la Família Reial, respon a una llei que només perjudica les dones i que està en vigor des de 1947.

Durant l'anunci oficial de casament, la filla gran del príncep Akishino, segon fill de l'emperador i segon en la línia successòria, ha explicat com la seva ja promès se li va declarar a finals de 2013 i ella va acceptar al moment. El seu festeig s'ha estès durant 5 anys, tot i que es van conèixer el 2012, a la Universitat Internacional Cristiana de Tòquio en què tots dos eren estudiants.

Actualment la princesa Mako treballa en un museu de Tòquio, i Komuro és assistent lleguen en un bufet d'advocats a Yokohama, al sud de la capital. Les Noces se celebrarà previsiblement, a la tardor de 2018.