Quantcast

El Rei inaugura avui l'Any Judicial al mig del pols secessionista

El príncep Felip presidirà, per cinquena vegada, la cerimònia que tindrà lloc al Saló de Plens del Tribunal Suprem. El monarca estarà acompanyat, entre d'altres, pel president del Tribunal esmentat i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, que serà l'encarregat de pronunciar el discurs inaugural.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, també prendrà part en aquesta inauguració del curs judicial, i per primera vegada des que prengués possessió del càrrec, presentarà les dades de a Memorial de l'Fiscalia corresponent a l'any passat.

Entre les personalitats que assistiran a aquesta cerimònia, a més, hi haurà el ministre de Justícia, Rafael Catalá, juntament amb els gairebé 90 magistrats del Tribunal Suprem, els advocats de l'Estat o el president del Tribunal constitucional, Juan José González.

La inauguració de l'Any Judicial arriba just un dia abans que el ple del Constitucional es reuneixi en una sessió ordinària, en la qual no està previst tractar l'assumpte català, i en la qual, d'altra banda, tot apunta que els independentistes podrien tirar endavant la Llei de Referèndum i Llei de Transitorietat al Parlament. Un pas clau per oficialitzar la convocatòria il·legal del Referèndum de l'1 d'octubre.

Si, com s'espera, els secessionistes formalitzen demà aquest Referèndum il·legal, el Tribunal Constitucional rebrà una petició per part del Executiu, per la qual els magistrats aprovaran la suspensió cautelar dels preceptes o decrets impugnats, tal com ha fet fins al moment en relació amb el procés sobiranista català i que, en definitiva suposaria la suspensió de l'1-o.