Quantcast

Rajoy i Rivera es reuneixen avui a Moncloa per fer front comú al sobiranisme català

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es reuniran aquest dimarts al Palau de la Moncloa, per estudiar la manera de fer front al desafiament secessionista català, a poques hores que el Parlament aprovi la Llei del Referèndum, previst per a l'1 d'octubre.

Segons fonts de Ciutadans, Rivera vol traslladar a Rajoy un "suport sense fissures a l'Estat". Aquest dilluns, i davant la possibilitat que l'executiu acabi aplicant l'article 155 de la Constitució, el líder del partit taronja assegurava:

"Mai m'hauran sentit dir que no es pot aplicar un article de la Constitució. Crec que no ho he dit mai. Una altra cosa és que els articles de la Constitució, o la via de la Fiscalia, o els articles de la Llei del Tribunal Constitucional, s'apliquin en funció de l'acció il·legal que cometi la Generalitat. Estaran d'acord amb mi que no és el mateix una actuació concreta d'un càrrec públic concret que una sedició d'un organisme sencer, d'un Parlament o un cop, en definitiva, declarant la independència ".

el president del Govern va mantenir ahir a la tarda una conversa telefònica amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, on Rajoy va deixar oberta la porta a crear una comissió sobre Catalunya al Congrés < / span>