Quantcast

Els examinadors de trànsit reprenen la vaga amb un seguiment de més del 80%

L'Associació d'Examinadors de Trànsit torna a la vaga, sota l'exigència que s'executi la pujada salarial d'una mica més de 200 euros al mes a què es va comprometre la DGT el 2015, alhora que reclama una millora de les condicions laborals, davant el dèficit de funcionaris.

Aquesta convocatòria de vaga parcial, substitueix la indefinida que anava a produir-se, i que se suspenia, després de la decisió del 23 d'agost decidís "realitzar un canvi en l'estratègia", després no arribar a una trobada amb la Direcció General de Trànsit. Això sí, ha advertit que "si Trànsit no reacciona, el conflicte continuarà".

Al juny i juliol, la convocatòria de vaga va provocar la suspensió de 71.000 exàmens, tot i que la patronal de les autoescoles va comptabilitzar fins a 150.000.

La Confederació Nacional d'autoescoles ha denunciat que les pèrdues del sector ronden fins al moment els 42 milions d'euros i recorden que les aturades han provocat retards d'un mes a les proves teòriques i de 2 o 3 mesos, en els pràctics, el que ha dilatat els terminis per a l'obtenció del permís de conduir.