Quantcast

Més de 8 milions d'estudiants inicien des d'aquesta setmana el curs escolar

El Ministeri d'Educació preveu 175 dies lectius per al curs 2017-2018, en totes les comunitats autònomes, deixant fora d'aquest còmput a les universitats. Segons les dades oficials, en aquesta tornada a l'escola es comptabilitzen 8.147.619 alumnes i 695.527 professors.

En Educació Secundària i Batxillerat, els estudiants de Navarra també són els primers a trepitjar les aules, als quals els seguiran els del País Basc, el dia 7 i la Rioja, el dia 8. També la Comunitat Foral apareix com la primera en Formació Professional.

l'inici del curs escolar no només suposa la fi de les vacances, sinó també l'inici de l'anomenada "costa de setembre". Segons l'Organització de Consumidors (OCU), la tornada a les aules comporta un desemborsament de mitjana, d'uns 400 euros per fill entre llibres, material escolar i uniforme. Una xifra que -recorden- canvia, depenent de l'etapa escolar i del centre educatiu.

D'altra banda, i segons un informe realitzat per Privalia, sobre la "tornada a l'escola", els pares destinen entre 100 i 500 euros al mes per aquest equipament escolar i gairebé el 60% d'aquest pressupost se'n va en roba (83%), calçat (79%) i material escolar (43%). Els mateixos productes amb els que busquen estalviar. Precisament, i segons les dades de la signatura d'outlet online, l'ús d'aquests canals digitals ha crescut en 6 punts percentuals respecte al 2006,, fins al 66%; seguit dels grans magatzems (57%) o marketplaces digitals (18%).