Quantcast

La hiperinflació mai experimentada en el futbol

Si per alguna cosa ens ha cridat l'atenció el futbol aquest estiu, no ha estat per altra cosa que els preus que els clubs de futbol han desemborsat pels futbolistes. Les federacions de futbol més potents com la Premier League, la Bundesliga, la Lliga o la Sèrie A han batut xifres rècord de despesa multimilionari.

El fitxatge de Neymar pel París Saint Germain ha batut tots els registres realitzats aquest estiu i s'ha posicionat com el més car en la història del futbol, ??amb 222 milions d'euros de desemborsament a les arques del Barcelona. El club culer, ha invertit gran part d'aquests diners a Ousmane Dembélé, després d'haver pagat al Borussia Dortmund 105 milions més variables que podrien arribar als 150 milions. El segon lloc del podi l'ocupa el fitxatge de Kylian Mbappé, pel qual el club parisenc ha invertit 180 milions que pagarà el proper exercici per saltar-se el Fair Play Financer.

Altres clubs com el Manchester City o el Manchester United han superat també els 150 milions d'euros de despesa. L'equip que entrena Guardiola ha superat també els 222 milions que va costar Neymar, i el Chelsea també va invertir més de cent per reforçar-se. Aquesta és la taula dels fitxatges més cars.