Quantcast

Setmana decisiva per a la convocatòria del referèndum il·legal de l'1 d'octubre de Catalunya

El pols secessionista encara una setmana decisiva, ja que els independentistes han de donar llum veure a les lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica per oficialitzar la convocatòria del primer d'octubre, i amb tota probabilitat, Junts pel Sí i la CUP el portaran al Ple per a la seva aprovació aquest dimecres. El Tribunal Constitucional, per la seva banda, té previst reprendre la seva activitat aquest mateix dia, amb un ple de caràcter ordinari, en el qual, en principi, no es preveu tractar l'assumpte català.

el conseller de Presidència, Jordi Turull, ha assegurat a RNE, que "no és un secret que aquesta setmana hi haurà novetats" i ha subratllat que l'executiu català al complet, signarà el decret de la convocatòria, i "serà un honor". Això sí, ha reconegut que tot i la consulta estar a la "volta de la cantonada" no sap "on són les urnes".

I en aquest pols secessionista, són moltes més les veus que s'han pronunciat en les últimes hores. L'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, ha demanat, en una entrevista a la SER, que el president, Mariano Rajoy no judicialitze el referèndum previst per a l'1 d'octubre i l'ha convidat a fer propostes constructives per superar "la crisi d'Estat que té des de fa anys a Catalunya ". Colau ha subratllat a més que cedirà espais municipals perquè s'instal·lin les urnes de la consulta.

Per la seva banda, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit als independentistes, també en els micròfons de la SER, que "si volen un referèndum poden plantejar una reforma de la Constitució ".

Mentrestant, i segons un sondeig realitzat per sociomètrica, per al diari digital El Espanyol, un 55% dels catalans suport al referèndum independentista.