Quantcast

Estudi: Digues-me en què treballes i et diré quant cafè preses

Amb o sense llet, molt fred o calent, en tassa o llest per portar …, ha nombroses formes de consumir el cafè a l'oficina i el sorprenent és que depèn, moltes vegades, de la feina que es desenvolupa. Consumeix més cafè un professor o un científic ?, quina és la millor manera de prendre el cafè segons el teu treball ?, quins beneficis té el cafè per a la productivitat laboral?

  • Infermers i professionals de màrqueting: cafeters empedreïts

Segons una enquesta realitzada a més de 4.000 treballadors de tothom , els professionals que necessiten més cafè per aguantar durant la jornada laboral són principalment els científics , ja que el seu treball requereix de molta concentració, per al que es necessita cafeïna com a activador mental. Els professionals del màrqueting i els infermers entren en el top 5 de cafeters i, trepitjant-li els talons, escriptors, comunicadors i editors.

  • Com prenen cafè els treballadors?

d'aquesta mateixa enquesta es sostreuen dades interessants, com que el 63% dels treballadors més cafeters consumeixen aquesta beguda dues o més vegades al dia . Les dones necessiten (un 47%) necessiten prendre cafè per a ser més productives, i entre les edats més joves (dels 18 als 24 anys) es confessen més cafeters quan els toca rendir a la feina (62%), enfront del 58 % dels treballadors en edats compreses entre els 25 i els 34 anys.

  • Ser cafeter està en els gens
  • < / ul>

    En el món dels amants del cafè hi ha dos tipus de persones: els que senten un pic d'energia durant un parell d'hores després de prendre cafè, o els que poden aguantar durant tota la jornada laboral amb tan sols un shot de cafeïna. Els primers pertanyen al grup dels que metabolitzen la cafeïna molt ràpid, mentre que el segon són més "lents" metabolitzant aquesta substància. El responsable d'aquest procés és un gen, CYP1A2, el qual s'encarrega de codificar l'enzim encarregat de descompondre la cafeína2. Aquest gen té dos tipus de variants, una que fa que es metabolitzi la cafeïna de forma molt més lenta, i la seva oposada, que pertany a la variant "ràpida" d'aquest gen.

    • Grans beneficis per a la ment

    Hi ha nombroses raons per prendre cafè a la feina i és per això que aquesta beguda es fa inseparable durant les vuit hores. Gràcies al seu alt contingut en cafeïna, estimula l'activitat cerebral i la concentració. A més, al contrari que les begudes energètiques, la cafeïna present en el cafè es combina amb els antioxidants presents en aquesta beguda, el que li confereix més beneficis cardiovasculars.