Quantcast

Els EUA amenacen amb una “resposta militar massiva” després de l'últim assaig balístic de Corea del Nord

EL Cap de la Casa Blanca, Donald Trump, ha reafirmat a última hora d'aquesta nit davant el seu col·lega, el primer ministre nipó, Shinzo Abe, el seu compromís per defensar els EUA i els seus aliats, fent ús de totes les opcions al seu abast, inclosa la seva capacitat nuclear. La trucada telefònica arribava després dels acostumats tuits de Trump, en què el president denunciava que les accions de Corea del Nord “són molt hostils i perilloses per als EUA” i no descataba fins i tot suspendre el comerç amb qualsevol país que mantingui llaços comercials amb el règim comunista.

Cap a mitja tarda d'ahir, i després d'una reunió de Trump amb els seus assessors militars, el secretari de defensa nord-americà, Jim Mattis, havia advertit que qualsevol amenaça els EUA rebrà ” una resposta militar massiva “.

d'altra banda, el govern de Washington i Seül han acordat incrementar els seus contactes, per fer front als creixents assajos militars del règim comunista i continuaran en els seus intents de conduir a Corea del Nord a la taula de negociacions.