Quantcast

La 34a Universitat d'Estiu d'Andorra s'inicia aquest dilluns amb setanta assistents inscrits

Com influeix la tecnologia en la societat' Aquesta és una de les qüestions centrals que s'abordaran a la 34a Universitat d'estiu d'Andorra que s'iniciarà aquest proper dilluns. Sota el títol «Tecnologia i humanitat: llums i ombres» la universitat d'estiu ofereix dos conferències diàries d'accés gratuït fins el dijous 7 de setembre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. 

Aquesta gratuïtat és segons el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, un dels punts forts de la proposta, ja que així «qualsevol ciutadà pot accedir a coneixements de primer ordre», ha assegurat el ministre. Tot i que la inscripció no és obligatòria, ja hi ha setanta persones inscrites a través de la pàgina web. Jover ha qualificat aquest assistència com a «adequada i esperançadora».

Jover ha recalcat la qualitat dels ponents d'enguany que «aborden la tecnologia des de diferents aspectes». La conferència encarregada d'obrir la setmana és «Tecnologia i ciència, motors de la humanitat», a càrrec del doctor en física, José Manuel Sánchez Ron. Segons el ministre d'Educació, és necessari començar les xerrades amb la del doctor Sánchez, ja que contextualitzarà els canvis de la humanitat a través d'un recorregut històric de la relació entre la tecnologia, la ciència i la societat. 

Altres aspectes que es tractaran al llarg de les vuit conferències són els efectes de la tecnologia en l'educació, en l'alimentació, en la medicina, en la vida quotidiana, en la seguretat i en el futur. El moderador de la Universitat d'Estiu, Jean-Paul Marthoz, ha convidat a aprofundir sobre aspectes controvertits, com la seguretat, les qüestions ètiques, les humanístiques, les econòmiques i també les polítiques.

La Universitat d'Estiu d'Andorra s'inclou dins del programa de les activitats de la Xarxa Vives d'Universitats. Per tant, el curs, de 20 hores, pot ser reconegut amb crèdits de lliure elecció per les universitats de la Xarxa. Poden demanar un certificat d'assistència totes aquelles persones que participin en el 80% de les sessions, és a dir, a un mínim de set conferències.