Quantcast

Naturlàndia incorpora noves mesures per millorar la seguretat al parc d'animals

Naturlàndia ha posat en marxa en les darreres setmanes diferents actuacions encaminades a reforçar la seguretat de les instal·lacions i millorar les condicions de vida dels animals. Així ho asseguren des del parc d'aventures i indiquen que en aquests treballs, que s'han dut a terme seguint les recomanacions d'especialistes que arran de l'incident de l'os del passat 14 de juny han revisat el funcionament de l'equipament, hi han participat tècnics del ministeri de Medi Ambient, el personal de Naturlàndia i del comú de Sant Julià, així com diversos experts externs en gestió de parcs d'animals. 

Una de les mesures implamentades és la posada en marxa d'un pla de formació específic per al personal del parc perquè tinguin coneixement de les tècniques de captura i manipulació d'animals, el seu transport, la higiene dels aliments, d'etologia o de maneig de dispositius de tir tele-anestèsic, entre altres. 

Paral·lelament s'està treballant en millorar el pla d'emergències que preveu les eventualitats que es puguin donar en relació a incidents interns o bé a causes externes del parc. En aquest sentit, el personal del parc celebraran periòdicament simulacres d'actuació en cas d'emergència. A més, des del parc asseguren que es portarà un estricte control de les tasques diàries en cada zona del parc (recollida i distribució d'aliments, neteja de les instal·lacions, revisió dels tancats, tractaments veterinaris, etc.) a través d'un registre d'activitat subjecte als protocols de funcionament i operativa.

Pel que fa a la higiene del parc, s'ha redefinit un pla per millorar la gestió de residus, tant en els tancats per als animals com en els espais per on transita el públic. Per exemple, al tancat dels ossos s'hi habilitaran petits espais pavimentats sota el mirador del públic per posar-hi els aliments dels animals sense haver-los de llençar directament al terra i facilitant-ne la neteja. A més, s'ha actualitzat el pla de vigilància sanitària per al conjunt d'espècies del parc, que des d'aquest setembre compta amb una veterinària en plantilla.

Respecte el sistema de vigilància mitjançant càmeres de seguretat s'estan fent modificacions per tal d'assegurar un avís eficient en cas de presència d'algun animal o persona dins del recinte durant les hores d'absència de personal. 

Des del parc d'aventures, indiquen que els treballs duts a terme les darreres setmanes han servit també per identificar millores en les àrees on resideixen els animals. Per exemple, a la zona dels ossos s'hi instal·laran elements a mode d'aixopluc per tal que, especialment a l'estiu, els animals puguin gaudir de més espais d'ombra. Pel que fa als tancats on hi resideixen altres espècies s'estan revisant i millorant la higiene dels abeuradors, els punts de distribució d'aliments i les instal·lacions en general. 

Des de Naturlàndia també asseguren que es treballarà conjuntament amb altres parcs per “compartir experiències i conèixer novetats en favor del benestar animal per situar-se al capdavant en la gestió del parc”. Amb el mateix objectiu indiquen que es mantindran noves reunions amb els tècnics del ministeri i amb d'altres experts.