Quantcast

Espanya 3-0 Itàlia: Sota la batuta del senyor Isco Alarcón

Victòria transcendental de la selecció espanyola davant Itàlia per tres gols a zero en un partit en què el combinat nacional va ser molt superior durant els 90 minuts davant d'una feble selecció italiana, desbordada davant la màgia d'Isco, que va acabar d'escombrar qualsevol possibilitat que l'equip de Ventura tragués un resultat positiu del Santiago Bernabéu.

el combinat nacional de Lopetegui va començar la trobada amb una superioritat a través de la possessió aclaparadora i amb els habituals xiulets a Gerard Piqué. La primera ocasió va arribar en el minut 6 amb un llançament de falta que va desaprofitar Sergio Ramos, manant la pilota a la graderia. Marc Verrati es va guanyar la primera groga en el minut 4.

A base d'insistència va arribar el primer gol per a Espanya. Isco va enviar a l'escaire una falta que havia realitzat Bonucci sobre Asensio. El central italià, advertit de sanció, es perdrà el proper partit classificatori davant Estònia. Després del gol, Itàlia va anar a remolc a buscar l'empat, buscant el joc constantment per la banda dreta amb Candreva i Bellotti, encara que sense molt èxit. Espanya conservava molt bé la pilota.

Als 20 minuts va arribar el primer ensurt per a Espanya. De Gea va treure sota pals amb una gran estirada una rematada de cap de Belotti. Posteriorment, Espanya va tenir a les seves mans ampliar el marcador amb una rematada de cap de Piqué a centre de Koke des de la banda dreta que va marxar desviat.
prosseguien els italians aguaitant la porteria de David de Gea sense éxtio, tot i que van tenir tres arribades perilloses. Una d'elles va ser protagonista Belotti, que va tenir a les mans el gol de l'empat. Finalment no va poder aprofitar l'ocasió ja que Piqué va desviar a temps la pilota a l'àrea petita. Al tall del descans, i un ensurt de Jordi Alba, va arribar el segon gol d'Espanya. De nou Isco va perfilar el xut des de la frontal de l'àrea i amb un xut ras va batre Buffon.

Amb el segon gol d'Espanya, la selecció gaudia jugant a futbol i amb ells, l'afició, que cantava olés des de la grada veient com Espanya era molt superior a Itàlia. Va acabar la primera part amb Espanya manant en el terreny de joc i en el marcador, tot i els intents sense èxit de l'azzurra.

Itàlia va sortir endollada a la segona part i va tenir a les botes el 2-1. De Gea es va enderrocar per aturar el xut de Insigne dins l'àrea i en el rebuig Piqué va desviar amb l'esquena el tir de Inmobile, que es disposava a marcar a plaer. Després dels primers minuts en què Itàlia va buscar el gol, Espanya va tornar a fer-se ràpid amb la possessió de pilota, cosa que va fer de manera reiterada. Fins Koke es va atrevir a provar sort des de lluny. Una mostra que en l'equip de Julen Lopetegui fa efectiu l'estil de joc.

El ritme de partit, semblant al de la primera part. Espanya sent propietària i senyora del partit a través de la pilota i Itàlia tractant de buscar situacions de contraatac en cas de fallada dels espanyols. Ventura, que veia com el partit estava costa amunt per als seus, va substituir a Belotti ja Candreva per Eder i Bernardeschi per donar frescor a l'equip en atac i més mobilitat entre línies.

El mateix va fer Julen Lopetegui. Va retirar Iniesta del terreny de joc i va ficar a Morata amb la mateixa finalitat. Tenir presència a l'àrea i un 9 que fixés els centrals. El nou davanter del Chelsea va tenir el seu primer intent d'ocasió de gol, però es va quedar en va, ja que Bonucci va frenar les seves intencions tallant la pilota que va ficar Isco al buit.

En l'últim quart d'hora de trobada , va arribar el gol de la sentència del partit per a Espanya. Morata va conduir un contraatac en el qual el va acompanyar Sergio Ramos. El de Llits assistir al madrileny per empènyer la pilota a plaer, impossible per a un Buffon superat i que poc va poder fer davant el vendaval espanyol.

Per als últims minuts, el seleccionador nacional va tenir un detall amb els més de 70.000 aficionats que van acudir a l'estadi. Tres anys després, David Villa tornava a disputar una trobada amb la selecció espanyola, en substitució de Isco, l'home del partit.
Triomf de la selecció que li permet assentar el liderat del Grup H, i ja avantatja Itàlia en punts i en goalaverage.