Quantcast

Unes 500 persones omplen Encamp en el 30è Aplec de la sardana

La plaça dels Arínsols d'Encamp s'ha omplert aquest dissabte a la tarda de sardanistes en el marc del 30è Aplec de la sardana d'Encamp. Dotze colles han competit durant la tarda al 24è concurs de colles sardanistes, la qual cosa suposa unes 500 persones entre dansaires i acompanyants que omplen aquest cap de setmana Encamp. Tal com ha comentat el cònsol major, Jordi Torres, es tracta d'un aplec que té "sempre molta assistència" i, de fet, és un dels que més "important dels que se celebren" en l'entorn dels països catalans.

L'afluència de dansaires, tal com ha explicat la presidenta de l'Agrupació Sardanista La Grandalla, Nicole Arajol, fa que els hotels del poble estiguin gairebé plens i això que aquest any hi ha "una mica menys" d'assistència que d'altres anys ja que hi ha dos concursos a Lleida que puntuen i això ha fet que hi hagi hagut un parell de colles menys. De totes maneres, Arajol s'ha mostrat satisfeta ja que aquest any està fent molt bon temps i això ha ajudat, que hi hagi "tanta gent" que s'ha animat a prendre part en la cita. El cònsol major ha manifestat el desig que a poc a poc els joves vagin agafant el relleu d'aquesta tradició i pugui continuar.

La jornada ha arrencat aquest matí amb l'actuació dels castellers d'Andorra i tot seguit s'ha fet una arrossada popular que tal com ha destacat Arajol ha estat un èxit. A les 17 hores ha arrencat el 24è concurs de colles sardanistes amb la música de la cobla La Flama de Farners. Posteriorment s'han lliurat els premis. Entre els guardons per als primers classificats cal destacar, en el concurs de lluïment, el primer lloc de la colla Toc de Dansa de Tarragona entre les colles de veterans; Brots de Galzeran entre les colles grans; Cors juvenils entre les juvenils i Petits Galzeran entre les infantils.

Aquest dissabte a la nit hi ha previst el sopar de germanor i l'homenatge al compositor de sardanes Sigfrid Galbany, que rebrà La Grandalla d'argent. Diumenge, cal destacar, a partir de les 16.30 hores, el 25è Concurs de colles improvisades.

Plega la secretària general

D'altra banda, Torres ha confirmat que la secretària general del comú, Montserrat Alonso, els ha manifestat la seva voluntat de deixar el càrrec en breu. El cònsol major ha destacat que al final de l'anterior mandat ja els havia manifestat els seus dubtes sobre la seva continuïtat però que finalment va acceptar seguir tot i manifestant que potser no acabaria els quatre anys actuals "perquè és una feina que desgasta molt", tal com ha reconegut el cònsol. Torres ha negat, però, que els motius perquè deixi el càrrec siguin discrepàncies.