Quantcast

Arrenca l'Ordino Jardins d'Art amb "bones expectatives" i la voluntat de fer conèixer el poble i nous artistes

La segona edició de l'Ordino Jardins d'Art ha arrencat aquest dissabte al matí amb la voluntat que la gent pugui descobrir els racons de la parròquia "amb un altre aire" i alhora conèixer artistes. "Convidem els espectadors a passejar, conèixer els artistes i les obres", ha destacat la coordinadora de la cita, Rosa Mujal. Al llarg del cap de setmana, de fet, els visitants podran trobar en sis punts diferents del poble l'obra d'un total de 16 artistes.

El tret de sortida a l'esdeveniment l'ha donat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, que ha destacat que es tracta d'un esdeveniment que ha de servir com a "plataforma" per als artistes i alhora per "redescobrir la parròquia". De fet, la cap de Dinamització del comú, Maria Soto, ha manifestat que "Ordino té molts raconets" i que el recorregut que s'ha dissenyat porta el visitant a descobrir-los. Soto també ha remarcat que les "expectatives (són) més que bones", ja que en la primera edició, ara fa dos anys, la primera jornada no va acompanyar, perquè va ploure i, per tant, esperen que el bon temps i les propostes alternatives, com ara el 'light painting' que es farà aquest dissabte a la nit, serveixin per atreure més gent.

De fet, aquest dissabte al matí, després de la inauguració, ja ha tingut lloc una d'aquestes propostes complementàries de la cita, el concert del grup Iarakè & Ginger. A més, durant la jornada es podrà veure en directe la realització d'un grafit i l'artista Ioana Dana Nitescu oferirà una visió nocturna de la seva obra.

Al llarg del cap de setmana un jurat valorarà les obres dels 16 artistes (onze dels quals són del país) i aquest diumenge a les 19 hores se sabrà el veredicte. Hi haurà un premi de 2.500 euros per al 'millor concepte', i un de 1.000 euros per a la 'millor obra'. Els dos guanyadors podran exposar a l'Agüí Art Centre d'Andorra la Vella.