Quantcast

PRÈVIA. Espanya – Itàlia: Amb 2008 a la retina

Any 2008. Quarts de final de l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa entre Espanya i Itàlia. Un partit en el qual la selecció dirigida per llavors pel Savi d'Hortaleza, Luis Aragonés, – descansi en pau allà on sigui – va canviar la història del nostre futbol i que va ser la primera pedra en el camí dels èxits que va recollir l'absoluta espanyola . Luis va crear el camí i Vicente del Bosque ho va edificar, posant-li la guinda amb el Mundial de Sud-àfrica.

Gairebé deu anys després, s'obre un nou cicle de la mà d'un altre seleccionador, que és Julen Lopetegui. L'ex del Porto i de les categories inferiors del futbol espanyol inclosa la selecció Sub 21, no ha perdut encara cap partit com a dirigent de la gent gran, ni en amistosos ni tampoc en partits oficials. Espanya arriba a aquest partit de vital importància amb els mateixos punts que el seu rival, Itàlia, i exactament els mateixos registres.

Les dues esquadres sumen cinc victòries i un empat en el seu enfrontament directe que va acabar empat a un. Un empat injust, ja que el combinat de Julen Loeptegui va ser superior a la Itàlia de Giampiero Ventura. En aquest partit disputat al Juventus Stadium de Torí, Vitolo va avançar a Espanya fruit de la superioritat dels nostres a la primera part i de la intensitat amb la que van disputar l'inici de la segona. Espanya va perdonar a la tetracampiona del món, i Itàlia va aprofitar un error de Sergio Ramos al minut 80 després de derrocar aa Eder dins l'àrea. Danielle De Rossi va transformar la pena màxima posant el 1-1.

Espanya va passar aquesta trobada de tenir la possibilitat de guanyar 0-2 a complicar-se la vida i patir fins a l'últim minut, tot i que Vitolo va tenir una ocasió en l'últim minut per donar-li la victòria a la selecció. Un empat a un que ens dóna cert avantatge en cas que el partit acabi sense gols, en cas d'empat a un de nou si superem a Itàlia en gols a favor, i per descomptat, en cas de victòria. Qualsevol empat superior a un gol o la derrota afavorirà els italians de cara a la classificació del Mundial.

Julen Lopetegui comptarà amb tots els jugadors convocats excepte Vitolo, que va ser reemplaçat per Lucas Vázquez per lesió. Fins a última hora, mantindrà la incertesa de si apostar per Morata o jugar amb Asensio de fals 9.

Per la seva banda, Ventura té la baixa sensible d'última hora de Giorgio Chiellini, que es perdrà també el partit per lesió muscula que el tindrà apartat dels terrenys de joc gairebé dues setmanes, sent baixa per al partit davant Espanya. El central bianconero ja es va perdre el partit d'anada per sanció.

La paciència i l'efectivitat seran claus perquè Espanya amarratge el primer lloc del grup G de classificació per al Mundial en un partit que es preveu molt tàctic i físic.

Possibles onzes

XI d'Espanya : De Gea; Carvajal, Piqué, Ramos, Jordi Alba; Busquets, Thiago, Iniesta; Silva, Asensio i Isco.

XI d'Itàlia : Buffon; Barzagli, Bonucci, Rugani; De Rossi, Darmian, Montolivo, Verratti; Candreva, Bellotti i Insigne.