Quantcast

Les matriculacions de vehicles a l'agost creixen un 13%

Durant el passat mes d'agost, s'han matriculat a Espanya 72.470 turismes, fet que suposa un increment del 13,1%, respecte al mateix període de l'any passat, segons dades facilitades per ANFAC, l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions.

Encara que tots els canals han acabat el mes amb percentatges positius, és el de particulars el que menys creix de tots ells: un 8,5% enfront del 19,2% de les empreses o el 41% de els llogadors.

en els vuit primers mesos de l'any el mercat de turismes va registrar 849.912 matriculacions, el que va suposar un 7% més que en el període gener-agost de 2016. en el conjunt de l'any es reprodueix el mateix patró de creixement que al mes d'agost: són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen (2,1%), mentre que els canals d'empreses i llogadors arriba taxes molt superiors, amb un 14,5% i un 9,2% de pujada, respectivament

Les matriculacions per part dels particulars s'han recuperat a l'agost davant del passat mes de juliol, quan van registrar una caiguda del 4%. Aquest increment ha portat a assolir en l'acumulat anual una pujada del 2,1%. Mentrestant, el mercat general arriba a un percentatge de creixement més de tres vegades superior, fins arribar al 7%. Cal recordar que, en tres dels vuit mesos de l'any 2017 hi ha hagut una caiguda en les vendes a particulars.

MATRICULACIONS PER CANALS

< p> el canal de particulars ha aconseguit en el mes d'agost 45.318 matriculacions, el que ha suposat una pujada del 8,5% enfront del mateix mes de l'any passat. En l'acumulat dels vuit primers mesos de 2017 les matriculacions d'aquest canal pugen un 2,1%, amb un total de 414.011 unitats.

El canal d'empreses continua mantenint la seva fortalesa, amb un total de 23.567 matriculacions al mes d'agost i una pujada del 19,2% respecte al mateix període de 2016. en l'acumulat de matriculacions del període gener-agost de 2017, les empreses van arribar a les 240.969 unitats matriculades, amb un creixement del 14,5% en comparació amb els vuit primers mesos de 2016.

Finalment, el canal de llogadors, amb 3.585 matriculacions al mes, ha tingut una pujada del 41% respecte a l'agost de l'any 2016. aquest elevat percentatge de creixement és fruit del baix volum relatiu del mercat, on un parell d'operacions de renovació de flotes poden alterar notablement el percentatge de variació. Entre gener i agost de l'any actual, aquest canal ha arribat a un total de 194.932 registres, xifra que suposa una pujada del 9,2% comparada amb el mateix període de 2016.