Quantcast

Enterren una dona al taüt que va guardar a casa seva durant 20 anys

Mª Josefa Rego, veïna de Guitiriz, a Lugo, ha mort sense deixar un cap per lligar sobre el seu comiat. Les seves restes mortals descansaran per sempre tal com ella va dissenyar fa gairebé 20 anys. Va ser llavors quan va decidir comprar el seu fèretre, poc després que el seu marit morís, i conservar-lo fins el dia en què hagués de ocupar-lo.

Una vegada que va aconseguir fer-se amb el taüt, la coneguda com Fina de Rivera pels seus veïns, va arribar a contractar un fotògraf perquè li fes unes instantànies dins de la caixa, i poder veure com quedaria en el seu enterrament.

L'amo de la funerària, José María Teixido, ha recordat que en un primer moment no li van voler vendre el fèretre, i que finalment “va aconseguir convèncer un fuster local” i “nosaltres, a través d'una de les empreses que ens subministra els fèretres, vam aconseguir el entapissat interior “. Però no es va quedar aquí. Segons l'empresari, també va voler redactar “fa uns 15 anys” la seva esquela, amb indicacions sobre el seu propi funeral o el trasllat dels veïns fins a l'església en autocars. Teixido ha assenyalat que “Era una dona molt divertida, molt peculiar, amb la que teníem molta confiança”.

Teixido ha confirmat ara que quan aquest dijous van ser a recollir al pis en què va viure el taüt, a sobre van trobar unes claus amb una nota manuscrita, en què indicava que eren les del nínxol en el que havia de rebre sepultura, al cementiri de Guitiriz.