Quantcast

La Ertaintza frustra un suïcidi col·lectiu en diversos països, pactat a Internet

La investigació de la Erntzaintza s'iniciava el passat 19 de juliol, quan els seus agents van detectar a les xarxes socials el suïcidi pactat entre diverses persones, de diferents països, amb la intenció de culminar-al voltant del 17 d'agost, data en la que es complia l'aniversari de la mort d'un persona propera.

El treball en col·laboració amb les empreses subministradors de serveis d'Internet, ha estat clau perquè finalment la policia basca pogués identificar i localitzar el presumpte inductor, de 17 anys d'edat, a l'Argentina. Via Interpol i en contacte amb les autoritats policials i judicials de l'Argentina, l'11 d'agost la Policia Federal Argentina aconseguia detenir el menor en el seu domicili de Sant Josep, a la província d'Entre Rius.


El detingut, que ha passat a estar sota la tutela d'especialistes psiquiàtrics, comptava a la seva habitació amb ganivets i cúter, així com gases impregnades de sang.

L'operació roman oberta per identificar tots els implicats i aclarir les circumstàncies. Entre les persones identificades per l'Ertzaintza com a integrants del grup es trobava una jove resident a Guipúscoa.