Quantcast

La Cerdanya, 1 de setembre 2017: PROP DE 350 PERSONES, AL CICLE 'A L'ESTIU, RECERCA'T'

El Grup de Recerca ha finalitzat aquest dimecres el cicle de conferències 'A l’estiu, recerca’t', una iniciativa que va néixer amb l’objectiu d’apropar la història, la cultura i la ciència als veïns i visitants durant els mesos estivals. En total s’han organitzat set conferències que, com a novetat, totes han tingut lloc a les set de la tarda al Museu Cerdà de Puigcerdà. El cicle de xerrades ha aplegat prop de 350 persones, xifra que els seus impulsors veuen amb bons ulls.

Els mites dels càtars i dels templers, el jaciment paleolític de Montlleó, malalties dels cerdans i alturgellencs al llarg de la història (i la prehistòria) mitjançant les restes òssies, el fòrum romà de Llívia o viatjar amb ulls de periodista han estat algunes de les temàtiques que han tractat els conferenciants.
La majoria dels assistents han estat persones que visiten la comarca o que hi tenen la segona residència, tot i que també hi ha hagut públic local. Això sí, pocs joves.

El Grup de Recerca ja prepara les activitats d’aquesta segona meitat de l’any, molt més atapeïda que la primera. El programa de tardor-hivern inclou conferències sobre patrimoni de la comarca i sobre l’extinció dels dinosaures, entre altres, així com la Nit de les ànimes.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA