Quantcast

EUA confirma que va alertar els Mossos del risc d'atemptat islamista aquest estiu

Continua la polèmica sobre l'atac gihadista a Catalunya. Un dia després que el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el responsable d elos Mossos, Josep Lluís Trapero, es veiessin obligats a reconèixer que van rebre l'advertiment, però neguessin que l'avís procedís de la CIA, el Periòdic de Catalunya publica avui el document que la nota va ser remesa per la intel·ligència nord-americana.

Si aquest dijous, el diari català publicava el document amb el qual els serveis d'intel·ligència dels EUA advertien de l'amenaça gihadista, avui va més enllà, i confirma que el 21 d'agost la CIA va reenviar a Madrid, l'advertència que la Generalitat havia rebut el 25 de maig.

Segons el Periódico, el document, classificat com « secret », ve precedit per un enunciat molt eloqüent:« text de la nota enviada als Mossos el 25 de maig. »el text rebut estava signat pel National Counterterrorism Center (NCTC), creat als EUA per coordinar la informació sobre l'amenaça gihadista de les agències federa els d'informació, com la CIA, FBI, NSA.

Causa-efecte, en arena política, PPC, PSC i Ciutadans demanen la compareixença de Forn al Parlament perquè doni explicacions sobre el avís de la CIA.