Quantcast

Aquestes són les deu cançons més escoltades a Spotify aquest estiu

Spotify ha anunciat aquest dijous quines han estat les trenta cançons amb més reproduccions d'aquest estiu. La versió de A poc a poc al costat de Justin Bieber se situa com a cançó més escoltada -amb més de 786 milions de reproduccions – a tot el món, mentre que La meva gent < / i> de J. Balvin, Em refuso de Danny Ocean o Bones dels 4 de Maluma són els tres temes amb més escoltes a nivell nacional.

"el de 2017, ha estat l'estiu de la música llatina . Per primera vegada tenim set cançons llatines a la llista global de Spotify, entre les quals s'inclouen la versió original i el remix de a poc a poc, himne indiscutible d'aquest estiu ", apunta la responsable de Cultures Globals a Spotify, Rocío Guerrero.

aquesta dada implica l'alta presència de la música en castellà dins de la llista, sent cinc de les trenta cançons a nivell mundial les compostes en aquest idioma. No obstant això, tot i que tan sols quatre cançons en el rànquing nacional són en llengua estrangera, la presència d'artistes espanyols no és molt destacada, sent C. Tangana, Enrique Iglesias o Antonio José algun dels escassos noms nacionals presents a la llista.

La presència femenina, escassa en les dues llistes

Crida l'atenció veure com la presència femenina en el rànquing és gairebé inexistent. De les seixanta cançons nomenades -trenta en cada llista-, menys de cinc són interpretades per dones.

Maggie Lindemann és la primera que apareix en el rànquing mundial amb Pretty girl al número 24, mentre que Shakira és la primera dona present a la llista espanyola, situant-se en novena posició amb Em vaig enamorar .

< b> l'escena alternativa, lluny de tals nombres

malgrat l'auge de l'escena alternativa i festivalera nacional, els números collits per aquest gènere estan encara molt lluny dels ja esmentats. És cert que no deixen d'aparèixer propostes d'aquesta índole amb notable èxit i nombres destacats, però l'impacte no és comparable.

Mentre Mad Cool, FIB o Sonorama Ribera segueixen recollint èxits i es confirmen com cites obligades en la temporada estival, cap dels seus protagonistes està dins de les llistes TOP 50 Spain ni del TOP 50 Viral actual.

els números collits per Izal, Miss Caffeina o Love of Lesbian -ubicats entorn als quatre i els nou milions de reproduccions en els seus últims temes- estan molt lluny dels més de cent seixanta milions de reproduccions de Sola , cançó de MANUEL Aa que ocupa l'últim número de la llista nacional.