Quantcast

Montoro assegura que ni un euro del pressupost de la Generalitat finançarà el referèndum independentista


"S'han encès diverses llums vermelles en matèria econòmica", raó per la qual, ha dit Cristóbal Montoro, el govern ha aprovat mesures addicionals de control del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Això sí, ha assenyalat que, de moment, no s'han emprat recursos pressupostaris per al referèndum independentista convocat a Catalunya.

En una compareixença extraordinària en la Comissió d'Hisenda per explicar-les, Montoro ha justificat que el govern ha decidit exigir certificats especials i amb caràcter setmanal, per confirmar que no es financen amb diners públics, partides declarades il·legals, com la consulta de l'1 d'octubre.

en aquest marc, el titular d'Hisenda ha assenyalat que "els serveis públics a Catalunya no estan en perill" i ha garantit el pagament de la factura dels proveïdors. També ha advertit que les "les decisions de la Generalitat no poden posar en risc els objectius d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera".