Quantcast

La xifra de turistes creix un 13,4% al mes de juliol

El volum de visitants registrats al país durant el mes de juliol ha estat de 823.630, una xifra que suposa un increment del 5% respecte del mes de juliol del 2016. Del total cal destacar que 539.669 han estat excursionistes (el 65,5%) i la resta, 283.961, turistes (34,5%), segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística.

L’increment més important respecte del mes de juliol de l’any passat s’ha donat en el volum de turistes, que creix un 13,4%, mentre que en el cas dels excursionistes, l’increment queda fixat en un 1,1%. Si es té en compte el país de residència, cal destacar que tenen una variació positiva especialment destacada els francesos, amb un 9% més i els espanyols amb un 2,3%. En canvi, els visitants d’altres procedències davallen un 0,5%.

Pel que fa a les dades acumulades dels set primers mesos del 2017 cal destacar que el volum de visitants ha crescut un 3,1%, mentre que l’increment per als darrers dotze mesos és del 2,8%. En el cas dels turistes, els sets primers mesos de l’any l’augment és del 6,2%, un percentatge que s’eleva al 6,4% si es té en compte el total dels darrers dotze mesos. En el cas dels excursionistes, fins al mes de juliol es dona un augment de l’1,3% i, si es tenen en compte les dades dels darrers dotze mesos, el percentatge queda en un increment de l’1%.

Pel que fa al tipus de visitant registrat al juliol cal destacar que el 59% ha vingut al país en família, un altre 26% en parella i un 10% amb amics. Quant al motiu de la visita, un 42% ha remarcat que la motivació principal han estat les compres. En el cas dels turistes, el motiu principal per visitar el país és la natura, amb un 22%, mentre que entre els excursionistes han estat les compres, amb un 61%.

Quant a la pernoctació mitjana, ha estat de 2,5 nits, igual que el mes de juliol de l’any passat. Un 81% ha escollit un allotjament turístic; un 7% casa d’amics, familiars o pròpia i un altre 11% càmpings, acampada lliure o d’altres modalitats. Pel que fa a la categoria dels allotjaments escollits, un 35% ha optat per un de quatre estrelles. Les dades també reflecteixen que, pel que fa a la zona d’allotjament, un 30% ha escollit Andorra la Vella, un 20% Escaldes-Engordany, mentre que Encamp i Sant Julià de Lòria han registrat un 4% i Ordino un 5%.